Fudbal

Preminuo legendarni Gerd Muller

Jedan od najboljih igrača svih vremena, Gerd Müller, preminuo je u 75. godini života. Nekadašnji napadač njemačke reprezentacije i minhenskog Bayrena bolovao je od Alzheimerove bolesti, neizlječive bolesti mozga koja izaziva smrt.

Legendarni napadač je sa 365 golova u 427 utakmica apsolutni rekorder Bundeslige, a za reprezentaciju Zapadne Njemačke odigrao je 62 meča i postigao 68 golova. Ukupno je u klupskoj karijeri postigao 650 golova.

Vijest o njegovoj smrti objavio je i njegov nekadašnji klub Bayern.

“Bombaš nacije” je u ljeto 1964. godine došao u Bayern. Osvojo je Svjetsko prvenstvo, tri Kupa eevropskih prvaka i jedan Kup evropskih kupova. Četiri puta je bio prvak Njemačke i isto toliko puta osvajač Kupa. S reprezentacijom je bio evropski prvak 1972. godine i svjetski prvak dvije godine kasnije.

Oliver Kahn, izvršni direktor Bayerna, kazao je:

“Vijest o smrti Gerda Müllera duboko nas pogađa. On je jedna od najvećih legendi u povijesti Bayerna i njegova postignuća su bez premca do danas i zauvijek će biti dio velike povijesti kluba i cijelog njemačkog nogometa. Gerd će zauvijek biti u našim srcima”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh