Fudbal

Crvena zvezda ispala iz Lige prvaka

Odigrane su prve revanš utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, a Crvena zvezda je iznenađujuće ispala od Sheriffa, dok je Ferencvaros odbranio prednost iz prvog susreta i eliminisao prašku Slaviju.

Crvena zvezda ispala iz Lige prvaka - Agencije

Zvezda je bila veliki favorit za prolazak dalje, ali nakon remija u Beogradu (1:1), večeras su izgubili od Sheriffa u Tiraspolu sa 1:0 i tako ispali iz kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje na svijetu, tako da sigurno nećemo gledati okršaj Zvezde i Dinamo Zagreba u play-offu.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Danilo Arboleda Hurtado u drugoj minuti nadoknade prvog dijela. Kolumbijac je bio najviši u skoku kod jednog prekida, koji defanzivci Zvezde nisu najbolje ispratili, a Milan Borjan nije ni reagovao.

Zvezda je napadala i pokušavala doći barem do jednog gola, ali nije uspjela. Imao je i Sheriff neke šanse da dođe do ubjedljivije pobjede. U redovima moldavskog kluba na klupi je svih 90 minuta presjedio bh. fudbaler Stjepan Radeljić.

Slavia Prag je savladala Ferencvaros na svom terenu sa 1:0, ali s obzirom na pobjedu u prvom susretu od 2:0 mađarski klub je prošao u play-off. Jedini pogodak na utakmici postigao je Lukas Masopust u 36. minuti.

Eldar Ćivić je počeo utakmicu od prve minute za Ferencvaros, a za pet minuta dobio je dva žuta kartona, tako da je u 84. minuti isključen. Adnan Kovačević je priliku dobio sa klupe na startu drugog poluvremena, a Stjepan Lončar je presjedio utakmicu na klupi, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh