Fudbal

Sanja da zaigra za BiH: Mladi golman Malmoa porijeklom je iz Goražda

Među mladim fudbalerima bosanskohercegovačkog porijekla koji nastupaju u drugim zemljama i koji u budućnosti uz pravi razvoj i malo sreće lako mogu postati reprezentativci naše zemlje, izdvaja se talentovani golman Alvin Kuljuh. Riječ je o golmanu koji ima 15 godina i nevjerovatne fizičke predispozicije, a koji nastupa u Švedskoj iz koje su nedavno pod zastavu domovine došli Anel Ahmedhodžić i Denis Hadžikadunić.
Kuljuh je rođen 2006. u Karlskroni, a na prvi trening je otišao još kao sedmogodišnjak. Visok je 188 centimetara. Prve korake napravio je u Lindås-Långasjö FF, a njegov prvi trener bio je otac Senad, koji je porijeklom iz Gorazda.
– Otac mi mnogo pomaze, prenoseći svoja iskustva i ukazujući na greške koje se dešavaju. Njegovi savjeti su dragocijeni uz talenat za koji kažu da imam. Također, veoma važno je mnogo raditi. Danas sam potpuno posvećen treninzima, kaže Alvin.

Njegov djejački san je jednog dana zaigrati u nekoj od najjačih liga svijeta, te poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

– Moj san je da jednog dana kao reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupim na velikom takmičenju, kaže Kuljuh.

Njegovi fudbalski uzori su Asmir Begović, Edin Džeko i Miralem Pjanić, a od klubova navija za Leeds United i Bayern.

Danas je Alvin član jedne od najboljih Škola za golmane u Švedskoj. Dugo ga prate skauti Malmoa, koji su mu uputili poziv da postane član njihove Akademije. Vjeruje da će i u Nogometnom savezu BiH reagovati i pružiti mu priliku za dokazivanje u omladinskim selekcijama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh