Fudbal

Lukač se vratio na gol i donio pobjedu Lavovima

Derbi susret 24. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine jučer su u Gabeli odigrali GOŠK i TOŠK. Domaćin je uspio ostvariti važnu pobjedu koja ga je približila cilju – mirnoj završnici prvenstva bez strijepnje za opstanjak.

Ponovo je Lavove do pobjede odveo odlični golman Domagoj Lukač koji je sa nekoliko čudesnih intervencija spriječio neugodne goste da postignu pogodak na stadionu “Pero Pavlović”.

– Veoma dobra utakmica. Tokom prvog poluvremena igra je bila ujednačena, u tom periodu i TOŠK i mi imali smo nekoliko povoljnih prilika za pogotke, da bismo u nastavku krenuli agresivnije sa primjetnom većom željom za pobjedom. To je na kraju doprinijelo da postignemo dva pogotka i meč riješimo u svoju korist. Ovi bodovi su veoma važni za nas, kaže Lukač.

Nedavno je prevolovao COVID 19 i zbog toga nije nastupii na nekoliko utakmica. Danas se osjeća dobro i zadovoljan je svojom formom, na koju se očigledno nije odrazila ova pauza.

– Osjećam se dobro i želim da svojin nastupima pomognem klubu da do kraja ostvari svoje ciljeve. U narednom kolu očekujem novu pobjedu i nastavak pozitivnog rezultatskog niza, rekao je.

Protivnik GOŠK-a u narednom kolu je Vis Simm Bau.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh