Fudbal

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022: Poraz Sjeverne Makedonije u Rumuniji

Jedno od najvećih iznenađenja prvog kola evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru priredila je Grčka koja je u grupi B u gostima kod Španije odigrala 1:1

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije poražena je rezultatom 2:3 u gostima kod Rumunije na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Susret prvog kola grupe J u Ploiestiju obilovao je uzbuđenjima, posebno u samoj završnici utakmice kada su postignuta tri gola. Rumuni su poveli golom Florina Tanasea u 28. minuti, a na 2:0 su povisili 50. preko Valentina Mihaila. Sve do 82. minute izgledalo je da će domaći bez većih problema upisati tri boda. No, tada je Arijan Ademi lijepo glavom pogodio za 1:2, a samo minutu kasnije Aleksandar Trajkovski izjednačio na 2:2. Ipak, slavlje Makedonaca trajalo je veoma kratko, jer je već u 86. minuti Ianis Hagi postigao gol za trijumf Rumunije.

I u ostalim grupama večerašnjeg programa evropskih kvalifikacija bilo je dosta uzbuđenja, a izdvaja se duel Mađarske i Poljske u Budimpešti koji je završen bez pobjednika rezultatom 3:3. Domaći su vodili 2:0 i 3:2, ali nisu uspjeli doći do trijumfa. Preokreta je bilo i u Glasgowu, gdje su Škotska i Austrija u grupi F odigrali 2:2. Gosti su dva puta vodili, 1:0 i 2:1, ali su Škoti uspjeli iščupati bod.

Jedno od najvećih iznenađenja prvog kola evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru priredila je Grčka koja je u grupi B u gostima kod Španije odigrala 1:1. Špance je u vodstvo doveo Alvaro Morata u 33. minuti, a bod Grcima je donio Anastasios Bakasetas, koji je u 57. bio precizan iz penala.

Rezultati prvog kola: grupa B: Španija – Grčka 1:1, Švedska – Gruzija 1:0, slobodno Kosovo; grupa C: Bugarska – Švajcarska 1:3, Italija – Sjeverna Irska 2:0, slobodna Litvanija; grupa F: Izrael – Danska 0:2, Škotska – Austrija 2:2, Moldavija – Farska Ostrva 1:1; grupa I: Andora – Albanija 0:1, Mađarska – Poljska 3:3, Engleska – San Marino 5:0; grupa J: Rumunija – Sjeverna Makedonija 3:2, Lihtenštajn – Armenija 0:1, Njemačka – Island 3:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh