Fudbal

Rođeni na Tušnju oborili vlastiti rekord ove sezone: Radovac najviše pretrčao, Cvijanović najbrži

Fudbaleri Veleža u 17. kolu Premijer lige nadigrali su Tuzla City na Tušnju rezultatom 3:1, a gosti iz Mostara uspjeli su oboriti rekord po broju pretrčanih kilometara u ovoj sezoni.

udbaleri Veleža u 17. kolu Premijer lige nadigrali su Tuzla City na Tušnju rezultatom 3:1, a gosti iz Mostara uspjeli su oboriti rekord po broju pretrčanih kilometara u ovoj sezoni.

Najviše u ovom meču pretrčao je i strijelac Samir Radovac (12.10 kilometara), dok su ga pratili Obren Cvijanović (11.24 km) i Dario Ferreyra (10.62 km).

Kada su u pitanju najbrži igrači, najbolji sprint napravio je pomenuti Cvijanović koji je trčao 31.8 kilometara na sat, a pratili su ga Ferreyra (31.41 km/h) i Samir Zeljković (31.27 km/h).

“Rođeni su u 17. kolu m:tel Premijer lige BiH odigrali odličnu utakmicu u gostima kod FK Tuzla City. Zahvaljujući borbenosti i zalaganju, čemu svjedoče statistički podaci koji su mjereni pomoću Titan 2 senzora, stigli su do tri boda. Prema ovim podacima ekipa je u spomenutoj utakmici prešla 115 km, što je 5 km više od dosadašnjeg rekorda ekipe”, saopšteno je iz kluba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh