Fudbal

Sve manje igrača u kadru: Još jedan Zmaj otpao za nastupe protiv Nizozemske i Italije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je i bez Ermedina Demirovića uoči duela sa Nizozemskom i Italijom.

Fudbalska reprezentacija BiH - SCsport.ba

Nakon brojnih otkaza zbog povreda i igrača zaraženih korona virusom, u duelima protiv Nizozemske i Italije neće biti ni napadača Freiburga, Ermedina Demirovića.

Kako je potvrđeno za “SCsport” iz Nogometnog saveza BiH, Demirović ‘vuče’ akumulirane kartone iz duela za mladu reprezentaciju naše zemlje i kako je suspenzija i dalje na snazi, Demirović nema pravo nastupa u Amsterdamu.

S obzirom na činjenicu da će napadač Freiburga morati u svojevrsni karantin po povratku u Njemačku, selektor Dušan Bajević ga je oslobodio i za meč sa Italijom, te će se on vratiti u zemlju u kojoj nastupa.

Kada je u pitanju Jasmin Burić, on je jutros podvrgnut dijagnostikovanju težine povrede, nakon što je napustio igru protiv Irana, a rezultati se očekuju danas.

Podsjetimo, jučer je prije meča sa Iranom trojac Haris Hajradinović, Ajdin Hasić i Samir Zeljković dobio pozitivne nalaze na korona virus i svi su jutros napustili kamp reprezentacije. Inače, jutros su obavljena nova redovna testiranja bh. reprezentativaca na korona virus.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh