Fudbal

Nakon rastanka sa Nalićem: Tuzla City otvara pregovore sa dva stručnjaka

Nogometaši Tuzla Cityja jučer su doživjeli prvi poraz na domaćem terenu ove sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Husref Musemić - SCsport.ba

U meču 11. kola bodove sa Tušnja odnio je Zrinjski, koji je nogometaše Tuzla Cityja pobijedio sa 4:0.

Mostarci su svom rivalu nanijeli jedan od najtežih poraza u njegovoj premijerligaškoj historiji, a nakon meča šef stručnog štaba Tuzla Cityja Zlatan Nalić podnio je ostavku.

Čelnici tuzlanskog tima odmah su krenuli u potragu za novim trenerom, a kako prenosi portal “Radio Sarajevo” već su stupili u kontakt sa provjerena dva stručnjaka – Husrefom Musemićem i Nerminom Bašićem.

“Moramo brzo naći rješenje. U ovom trenutku su dva kandidata Husref Musemić i Nermin Bašić. Mi bismo voljeli da Musemić preuzme ekipu, jer je riječ o provjerenom stručnjaku, koji bi momčad izvukao iz trenutne krize. Tuzla City nije tim za sredine tabele. Imali smo ove godine velike planove, sada smo malo posustali, ali sa Musemićem bismo se brzo vratili na željeli kurs“, kazali su iz rukovodstva Tuzla Cityja.

Na pitanje kada kreću pregovori sa Musemićem i Bašićem, izvor iz kluba je kratko rekao:

“Naravno, prvi kontakt je već uspostavljen, uskoro kreću pregovori – jedan na jedan”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh