Fudbal

Brazilski novinar: Messi želi odmah napustiti Barcelonu

Brazilski novinar: Messi želi odmah napustiti Barcelonu

Lionel Messi - Twitter

Nakon sramotnog poraza 8:2 od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka Argentincu je sve prisjelo, no to je bila samo kap koja je prelila čašu.

Messi je već dugo vremena u svađi s Barceloninim čelnicima, prije svih sportskim direktorom Ericom Abidalom te predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom. Spreman je napustiti klub ako ovaj opet bude izabran za predsjednika.

Messi je od ranije ljutit jer Barcelona prošloga ljeta nije uspjela dovesti Neymara, kojeg je on bio nagovorio na povratak, pa su umjesto njega kupili Antoinea Griezmanna, s kojim se Argentinac ne slaže.

Mediji smatraju kako Messi ima dvije opcije – otići kod Pepa Guardiole u Manchester City ili krenuti za Cristianom Ronaldom u Italiju.

Njegov izbor bio bi Inter, koji ga silno želi. Njegovi kineski vlasnici su imali plan dovesti Messija sljedećeg ljeta, kada mu ističe ugovor s Barcelonom.

Sada je Messi, ako je za vjerovati Bechleru, koji živi u Barceloni, nikad bliže odlasku, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh