Fudbal

Premijer liga BiH / Sarajevo teško do pobjede protiv Tuzla Cityja

Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Tuzla Cityja s 1:0 u susretu trećeg kola Premijer lige BiH.

Sarajevo - Tuzla City - FK Sarajevo

U prvoj ovosezonskog domaćoj utakmici Sarajevo je teško došlo do trijumfa, a jedini strijelac na utakmici bio je Ahmetović u 33. minuti susreta. U napadu koji je prethodio golu domaćina stativu je pogodio igrač Tuzla Cityja Badji.

Tuzlaci se nakon primljenog pogotka nisu predavali i u više navrata su uspjevali ugroziti gol Vladana Kovačevića. Gosti su preuzeli kontrolu i nizali su napade protiv aktuelnog prvaka BiH. Do kraja poluvremena Tuzlaci su pokušali preko Ubiparipa, Kojića, ali igrači Cityja nisu bili precizni, a najbolju priliku propustio je Badji.

U drugom poluvremenu na terenu je ostao isti omjer snaga. Tuzla City je pojačala napade, a bezidejno Sarajevo se branilo. Prijetili su Tuzlaci redom preko Ramića, Đerića, Badjija, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Sarajevo nakon tri kola ima dvije pobjede i remi, a trenutno zauzima drugo mjesto na ligaškoj tabeli iza lidera Željezničara. Tuzla City je upisala pobjedu i dva poraza, međutim tuzlanski tim ipak može biti zadovoljan današnjom partijom protiv prvaka u kojoj je bio više nego ravnopravan protivnik, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh