Fudbal

Izvršni odbor N/FS BiH donio konačnu odluku o Premijer ligi BiH

Završena je sjednica.

Premijer liga BiH - Twitter

Sva takmičenja pod ingerencijom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH su prekinuta, a prvak BiH u seniorskoj muškoj konkurenciji je sada i zvanično Sarajevo, koje će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, piše “Sport1“.

Predstavnici naše zemlje u Evropskoj ligi bit će Željezničar, Zrinjski i Borac, a Premijer ligu BiH naredne sezone neće igrati Čelik i Zvijezda 09.

Novi premijerligaši su Olimpik i Krupa na Vrbasu, osvajači naslova u Prvoj ligi Federacije BiH i Prvoj ligi Republike Srpske.

Pored Premijer lige BiH za muškarce, odluke su potvrđene i u drugim kategorijama. Prvak Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji je ekipa SFK 2000 Sarajevo, a iz lige će ispasti Drina i Široki.

Prvak u futsalu je Salines, a iz lige su ispali Beli Anđeo i Tango.

Prvak u juniorskoj Premijer ligi BiH je FK Željezničar, dok je u kadetskoj i pionirskoj konkurenciji naslove osvojilo Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh