Fudbal

Nastavak Premijer lige BiH 6. juna?

Predstavnicima svih klubova biće predloženo da se takmičenje u fudbalskoj BH. Telecom Premijer ligi BiH nastavi 6. juna, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održanoj putem video linka.

Premijer liga BiH - Twitter

Ipak konačna odluka zavisiće od stava kriznih štabova Republike Srpske i Federacije BiH, odnosno nadležnih institucija zaduženih za sprovođenje mjera u suzbijanju i borbi protiv pandemije virusa Covid-19.

U krovnoj bh. fudbalskoj organizaciji smatraju da su stvoreni uslovi za nastavak takmičenja uz provođenje odgovarajućih mjera zaštite i bez prisustva navijača, pišu “Nezavisne“.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra još 11. kola, te polufinale i finale Kupa BiH. UEFA je svim svojnim članicama dala rok da se do 25. maja izjasne da li su u mogućnosti nastaviti prvenstva.

Večeras će biti održana i video konferencija predstavnika svih klubova BHT Premijer lige BiH i čelnika N/FS BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh