Fudbal

Dobar odziv za članstvo u Skupštini NK Čelik, javljaju se i novi investitori

Nogometni klub Čelik upisao je već više od 120 članova za novi saziv Skupštine kluba, koja bi trebala donijeti odluku u kojem će smjeru zenički premijerligaš krenuti nakon odlaska turskog investitora i predsjednika Aydina Olguna.

NK Čelik - Zenicainfo

Napominje da su, umjesto do 14.00 sati, već nakon prvog dana upisa radno vrijeme produžili do 17.00 sati, da bi i zaposleni imali dovoljno vremena da se učlane. Članarina iznosi 20, a za studente, penzionere i nezaposlene 10 KM.

– Ja sam i do sada bio član kluba pa je logično da obnovim članstvo. Uvijek sam spreman pomoći našem Čeliku – ističe Branimir- Brane Davidović, koji je ispunio potrebne formulare, a u narednih nekoliko dana očekuje da će dobiti i člansku iskaznicu, pišu “Vijesti“.

Bradarac se nada da će do Skupštine, vjerovatno će to biti i putem konkursa, uspjeti pronaći adekvatna rješenja za pozicije direktora i generalnog sekretara kluba. Trenutno, kaže, nisu u mogućnosti primati uplate za članarinu iz inostranstva.

– Zato pozivam naše simpatizere da se malo strpe, dok ne iznađemo način na koji ćemo moći prihvatiti njihove uplate i zahtjeve za članstvo. Također nam, u ovom trenutku, nisu potrebne ni donacije, jer imamo i takvih upita.

Zahvaljujem se svima iz inostranstva koji nude finansijsku pomoć Čeliku, ali nam u ovom trenutku ne trebaju ni ti novci. Želimo da se klub prvo odredi kako će dalje funkcionirati te da li će ići u saradnju s nekim novim investitorom.

Imamo i takvih, istina usmenih ponuda, ali se o njima ne želimo sada izjašnjavati – kaže Bradarac i dodaje da će sve ponude za investiranje u klub tražiti da potencijalni budući investitori podnesu u formi pisma-namjere.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh