Fudbal

Dušan Bajević: “Tu sam i želim pomoći Zmajevima, uskoro dolazim na razgovor u Sarajevo”

“Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize”.

Dušan Bajević - SCsport.ba

To je za “Radio Sarajevo” iz Grčke kazao Dušan Bajević, koji trenutno kotira kao prvi kandidat za selektora i nasljednika Roberta Prosinečkog.

Bajević je i kao nogometaš bio poprilično oprezan, nikada nije žurio sa izjavama, ali ono što je veoma bitno u ovom trenutku – bivša zvijezda Veleža odlično poznaje sadašnju generaciju bh. fudbalera.

Ne bih komentirao igru. Iz NSBiH još nisam dobio zvaničan upit, bilo je razgovora, na koja još nisam zvanično odgovorio. I ja bih volio da Bosna i Hercegovina ode na Euro, ali sve ćemo o tome moći analizirati kada dođem u Sarajevu. Ne bih volio sada iz Grčke da bilo šta govorim više“, dodao je Bajević.

Jedan od naših najpoznatijih stručnjaka odlično kotira i među navijača BiH. Mnogi smatraju da je upravo Bajević idealni izbor za selektora koji bi Bosnu i Hercegovinu odveo na Evropsko prvenstvo, preko Sjeverne Irske u prvom meču baraža, pa kasnije, nadamo se, protiv boljeg iz duela Slovačka – Irska.

Lijepo je kada navijači o tebi pohvalno govore. Znam da bi i oni voljeli da BiH ode na Euro i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo“, zaključio je Bajević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh