Fudbal

Tri imena u utrci za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH

Kao što je već poznato, Robert Prosinečki više nije selektor Bosne i Hercegovine, a i N/FS BiH oglasio povodom otkaza hrvatskog stručnjaka.

Zlatan Nalić - fejm.ba

Javnost i navijače najviše zanima ko će voditi Zmajeve u baražu Lige nacija. Kao dva glavna favorita spominju se Safet Sušić i Zlatan Nalić. Papetov povratak priželjkuju većina, dok je javnost podijeljena kada je u pitanju Nalić.

Kao treće ime, tiho se spominje selektor malde reprezentacije BiH, Vinko Marinović. Obzirom, da U21 reprezentacija igra dobre kvalifikacije i još je u igri za plasman na EURO, teško da će IO N/FS BiH rizikovati sa Marinovićem.

Jedno je sigurno. Ko god bude selektor, cilj je jasan, a to je plasman na EURO 2020. godine kroz baraž Lige nacija. Podsjetimo, u polufinalu smo domaćini Sjevernoj Irskoj, a ako savladamo tu prepreku i u finalu smo domaćini boljem iz duela Slovačka – Republika Irska, pišu “Sportske“.

Ono što još većinu javnosti zanima, a to je, da li će novi selektor biti privremeno riješenje, ili će voditi Zmajeve kroz kvalifikacije za SP 2022 u Kataru.

Za sve odgovore morat ćemo sačekati naredni mjesec.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh