Fudbal

“Osveta za izdaju”: Vandaliziran kip posvećen Zlatanu Ibrahimoviću

Zlatan Ibrahimović početkom oktobra stigao je u rodni Malmö u kojem mu je Švedski fudbalski savez postavio veliki brončani kip.

Zlatan Ibrahimovic - SCsport.ba

Najbolji švedski fudbaler svih vremena sam je otvorio svoj spomenik, a na svečanosti je bilo nekoliko hiljada njegovih sugrađana. Izradu i postavljanje kipa platio je švedski Savez, a dva i pol metra visoka skulptura teška je oko 500 kilograma.

Sinoć je taj kip vandaliziran. Netko je na njemu ostavio dasku za WC, a Ekspressen piše kako je taj potez osveta za izdaju koju je Ibrahimović počinio kada je postao jedan od suvlasnika švedskog Hammarbyja, piše “Index“.

“Ove sedmice predstavnici Hammarbyja sastali su se s AEG-om i Zlatanom Ibrahimovićem u Los Angelesu. AEG je obavijestio Hammarby da je polovicu svog vlasništva AEG-a u Švedskoj prodao Ibrahimoviću, što znači da Ibrahimović postaje suvlasnik Hammarbyja”, piše na stranicama kluba.

Mnoge je ovaj Ibrin potez iznenadio jer je od 1999. do 2001. godine igrao za švedski Malmö. Sada je otišao u redove ligaškog rivala, a navijači Malmöa odgovor su mu poslali ovim potezom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh