Fudbal

BiH danas čeka žrijeb koji je može približiti Evropskom prvenstvu

Danas od 12 sati održat će se žrijeb play-offa Lige nacija, turnira koji će poslati posljednje četiri reprezentacije na Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija BiH - PR/Haber.ba

Plasman na Euro sljedeće godine već je osiguralo 20 reprezentacija, a još četiri dobit ćemo kroz četiri play-offa Lige nacija. Svaka od četiri Lige nacija (A, B, C i D) dat će po jednog učesnika Eura, a tamo će se plasirati ona reprezentacija koja ostvari dvije pobjede.

U Ligi B i D već se znaju sve reprezentacije koje će igrati. BiH predvođena Robertom Prosinečkim dočekuje Sjevernu Irsku, a u drugom okršaju Slovačka dočekuje Irsku. Ždrijeb će odlučiti ko će biti domaćin finalne utakmice.

I u Ligi D žrijeb će odlučiti ko će biti domaćin finala, a u polufinalima Gruzija dočekuje Belgiju, a Makedonija Kosovo.

U Ligi C se zna da Srbija gostuje u Norveškoj, dok će žrijeb odlučiti hoće li Škotska igrati protiv Bugarske, Izraela, Mađarske ili Rumunije.

Tri od te četiri reprezentacije koje ne budu izvučene protiv Škotske sele se u play-off Lige A, gdje će se boriti s Islandom. I tu će žrijeb odlučiti ko će biti domaćin finalne utakmice, piše “Index“.

Također, UEFA će obaviti i dodatni žrijeb za Euro jer su u grupi B zajedno Rusija i Danska, a obje su domaćini takmičenja. Tako će žrijeb odlučiti ko će biti domaćin u njihovom međusobnom dvoboju, odnosno ko će na Euru kao domaćin igrati u sve tri utakmice grupne faze.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh