Fudbal

Radosne informacije za navijače Sarajeva: Musemić odabrao 18 igrača za duel sa Zvijezdom

FK Sarajevo večeras na stadionu Asim Ferhatović – Hase igra susret osmog kola BH Telecom Premijer lige BiH, a protivnik mu je FK Zvijezda 09.

FK Sarajevo - Sport1.oslobodjenje.ba

Bordo tim je u seriji od dva meča bez pobjede, a večerašnji meč dočekuje kao trećeplasirani na tabeli sa 14 bodova koliko ima i Tuzla City na drugom mjestu, piše “Sport1“.

Iza Musemićevih izabranika je težak gostujući poraz od gradskog rivala Željezničara (5:2) i trijumf protiv Zvijezde 09 bi nesumnjivo mnogo značio na psihološkom planu pred nezgodno gostovanje Tuzla Cityju.

Zvijezda 09 s druge strane zauzima posljednje 12. mjesto sa tri osvojena boda i jedina je u dosadašnjem dijelu prvenstva bez ostvarene pobjede. U prilog Sarajevu ide i odličan skor na domaćem terenu, gdje ima četiri pobjede iz četiri odigrana meča i uz Zrinjski je jedini tim sa maksimalnim učinkom.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača, a u tim se vraća Amar Rahmanović koji je imao velikih problema sa povredama, te bi mogao dobiti šansu u ovom susretu.

Kovačević, Dizdarević, Hodžić, Letić, Lazić, Šerbečić, Đokanović, Gavrić, Ahmetović, Handžić, Milanović, Hebibović, Šabanović, Mustafić, Velkoski, Šišić, Rahmanović i Cruz.

Na Koševu su ove sezone redom padali Zrinjski (1:0), Sloboda (3:0), Radnik (2:1) i Velež (2:1). Fudbaleri Zvijezde 09 su sva tri boda osvojili kod kuće, dok su u gostima zabilježili sva tri poraza. Gubili su od Borca (1:0), Slobode (1:0) i Zrinjskog (3:0).

Sarajevo i Zvijezda 09 do sada su odigrali tri susreta, a Bordo tim je dobio sva tri, postigavši ukupno 11 golova, uz samo jedan primljeni.

Posljednji je odigran 18. maja ove godine, kada je Sarajevo slavilo sa ubjedljivih 4:0, te na tan način stiglo do šampionske titule, ujedno i duple krune. Bio je to duel posljednjeg 32. kola minule sezone, gdje su sva četiri pogotka postignuta u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rahmanović (25′), Hebibović (30′), Ahmetović (33′) i Velkoski (43′).

Susret između FK Sarajevo i FK Zvijezda 09 počinje u 19:30 sati, a sudit će ga Sabrija Topalović iz Zenice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh