Fudbal

Širokobriježani se oglasili saopštenjem: “Izvinjavamo se zbog nenamjerne pogreške”

NK Široki Brijeg oglasio se saopštenjem povodom nenamjerne pogreške koju su napravili u objavi o 200. premijerligaškom nastupu Josipa Barišića.

Josip Barišić - Jabuka.tv

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani navijači, izvinjavamo Vam se zbog nenamjerne pogreške koju smo napravili u jučerašnjoj objavi o 200. premijerligaškom nastupu našeg Josipa Barišića.

Naime, pregledavajući i uspoređujući podatke iz arhiva NK Široki Brijeg s onima koje postavlja “transfermarkt.de” pronašli smo veliku grešku kada su u pitanju nastupi tridesetšestogodišnjeg defanzivca.

Na ovoj najutjecajnijoj svjetskoj stranici koja se bavi statistikom i vrijednostima igrača postavljeni su potpuno netačni i nepotpuni podaci za prve dvije sezone Josipa Barišića u dresu NK Široki Brijeg. Zato smo se dali na posao kako bi ispravili ovu nepravdu.

U potrazi za tačnom statistikom uvelike su nam pomogli vrijedni sportski novinari Jusmir Husejnović i Miljenko Karačić koji su, pregledavši i lične arhive, potvrdili netačnost informacija plasiranih u javnost. Zahvaljujući njihovom pedantnom radu i podacima, uz izvinjenje i samom Josipu Barišiću, konačno smo došli do egzaktne statistike.

Dakle, nastup Josipa Barišića u subotnjem susretu protiv FK Zvijezda 09 nije bio njegov 200., nego čak 224. premijerligaški nastup, a ukupno 292. u dresu NK Široki Brijeg u svim takmičenjima u kojima je postigao osam pogodaka.

Podsjećamo, Barišić je u NK Široki Brijeg prvi put stigao 2008. godine iz HŠK Posušje i zadržao se do 2011. godine kada prelazi u HNK Hajduk Split, a nakon toga u Nogometni klub Imotski da bi se u ljeto 2013. godine definitivno vratio na Pecaru, piše u saopštenju, prenosi “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh