Fudbal

Husref Musemić: “S nekim igračima nisam zadovoljan, ali bitno je da smo spremni”

Trener Sarajeva Husref Musemić govorio je pred trening bordo tima o prelaznom roku i početku priprema za narednu sezonu. Otkrio je koliko igrača želi dovesti u predstojećem periodu.

Husref Musemić - Sport1.ba

Musemić je istakao da je pauza vrlo brzo prošla i da nema mnogo vremena za pripremu. Trener bordo tima je naglasio da je potrebno dovesti najmanje tri igrača na deficitarnim pozicijama.

Pauza je kratko trajala, pred nama je vrlo teška sezona. Ponovo su nam ambicije velike i želimo igrački kadar imati što prije gotov. Pokušat ćemo da što prije riješimo igrački kadar i želimo dva ili tri igrača koji će nam popuniti pozicije na kojima smo deficitarni“, istakao je Musemić i nastavio:

Nadam se da nećemo puno mijenjati, važno je što bolje uigrati i spremiti ovu ekipu za narednu sezonu. Potrebno nam je dovesti jednog štopera i jednog veznog igrača. S nekim igračima nismo zadovoljni, ali radom se možemo bolje spremiti“, istakao je trener Sarajeva.

Dotakao se i još nekih igrača poput Ljubana Crepulje.

Ne znamo kad će se vratiti. Uskoro će biti pregledi i vidjet ćemo kada na njega možemo računati. Želje su jasne. To su uglavnom igrači koji igraju defanzivnije. Nadam se da ćemo riješiti poziciju lijevog beka. Bekić je otišao, Pidro će biti dugo van terena i na njega dugo nećemo računati. Ima tu određenih problema, nećemo žuriti, ne želimo da pogriješimo, kao što nismo ni zimus. Crepulja je u trenažnom procesu, ugovor mu je istekao, pregovara s klubom i nije to više do mene“, poručio je Musemić.

Medijima su se obratile i novajlije, Slobodan Milanović i Nebojša Gavrić.

Privikavam se i upoznajem ekipu. Sve je na odličnom nivou i sada je na nama da se dobro pripremimo. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Na meni je da svaku šansu iskoristim i da se dokazujem“, rekao je Milanović.

Sjajni su utisci. Najvažnije je uvijek da vas saigrači prihvate dobro. Momci su fenomenalni i to se odmah vidi. To je vjerovatno uticalo na rezultate, uslovi za rad su fantastični. Kada je stigla ponuda kluba kakav je Sarajevo, nisam previše razmišljao. Brzo smo se dogovorili za sve“, poručio je Gavrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh