Fudbal

Pobjeda kadeta BiH nad Gibraltarom

Kadetska “U-16” fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici selekciju Gibraltara sa 3:0 u susretu drugog kola UEFA razvojnog turnira. Golove su postigli Aleksej Golijanin u 11. i 52. te Dario Ćorić u 23. minuti.

U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine - NFSBiH.ba

U 73. minuti je jedanaesterac za Gibraltar kad je Muhamed Šahinović u kaznenom prostoru napravio prekršaj nad Dylanom Borgeom. Penal je izveo Finlay James Cawthorn, ali je poslao loptu preko gola.

“Danas smo igrali protiv, objektivno slabijeg protivnika. Možemo biti zadovoljni rezultatom, ali ne i igrom. Trebaće nam sigurno još utakmica i okupljanja da se bolje uigramo. Igrači koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže više nego što su pokazali danas. Ipak, ovo je razvojni turnir, a on i treba da nam pokaže ovakve stvari. Ostaje nam još utakmica sa Crnom Gorom koja će nam još pokazati ko može, a ko ne može da bude u reprezentaciji. Važno je da smo pobijedili i nadamo se pozitivnom rezultatu i u utorak”, izjavio je v.d. selektora bh. tima Adin Mulaosmanović, prenosi “NFSBiH“.

U drugom susretu grupe Armenija je pobijedila Crnu Goru sa 5:4 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Današnje utakmice je posmatrao i selektor Sakib Malkočević koji zbog zdravstvenih problema ne vodi tim sa klupe, ali se oporavlja od operacija i ističe da se osjeća dobro.

Poslije dva kola Armenija, BiH i Crna Gora imaju po četiri boda, dok je Gibraltar bez bodova.

Turnir se završava u utorak, 30. aprila kada će se sastati Armenija – Gibraltar (10.00) i Crna Gora – Bosna i Hercegovina (14.00).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh