Fudbal

Čeka se 5. mart: Pecara će ponovo biti suspendovana

Prvo kolo proljetnog dijela BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu donijelo je i prve probleme. Hercegovački derbi Širokog Brijega i Zrinjskog igran u nedjelju na Pecari završen je bez pobjednika (1:1), ali ono što će se pamtiti je prekid koji je trajao 26 minuta (službena zabilješka delagata Damira Šarića iz Tuzle).

Stadion Pecara - Faktor.ba

Sudija Irfan Peljto, nakon nekoliko upozorenja zbog divljanja navijača Širokog Brijega (u prvom poluvremenu tvrdim predmetom pogodili u glavu Peru Stojkića, kapitena Zrinjskog) u 65. minuti odlučio je prekinuti derbi i igrače povući u svlačionicu.

Susret je nastavljen tek nakon što je policija ispraznila dio tribine na kojem su bili problematični navijači, a sve to trajalo je skoro pola sata. Tvrdi predmet koji je završio na glavi Pere Stojkića nije bio dovoljna opomena nadležnim da hitno reaguju i poduzmu mjere kako bi se slične scene ne bi dogodile već danas.

Široki Brijeg ponovo će igrati na Pecari, gdje će u duelu četvrtfinala Kupa BiH ugostiti Borac. Sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije N/FSBiH, pod oznakom hitno zakazane su za 5. mart.

“U ovom trenutku stadion nije suspendovan. Makar ga nije suspendovala Discisplinska komisija. Ne znam za Takmičarsku”, kazao je Radivoje Lazarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh