Fudbal

Duljević se obradovao smjeni trenera

Odluka rukovodstva Dresdena da otpusti Maika Walpurgisa kao trenera ovog kluba očigledno je obradovala pojedine fudbalere.

Haris Duljević - Haber.ba

Njegove taktičke metode nisu odgovarale pojedinim fudbalerima kluba iz Dresdena, a jedan od njih svakako je i Haris Duljević koji se nije naigrao pod vodstvom ovog trenera.

Duljević je dolaskom Walpurgisa izgubio mjesto u startnoj postavi Dynama, a sam Walpurgis je u više navrata isticao da nije zadovoljan pojedinim elementima u igri bh. fudbalera koji nisu dovoljno razvijeni kako bi bio neizostavan dio njegovog taktičkog sistema.

U tom aspektu je došlo do pomaka tek u posljednjih nekoliko sedmica kada je Walpurgis vratio Duljevića u prvu postavu, ali se rezultati Dynama nisu popravili jer je samopouzdanje ekipe, uključujući i Duljevića bilo značajno poljuljano.

Dynamo je u posljednjih pet utakmica, upisao četiri poraza i jedan remi, te rukovodstvo kluba nije imalo druge nego da Walpurgisu i pomoćnicima uruči otkaz.

Objava Dynamo Dresdena na Instagramu da Walpurgis više nije trener ovog kluba rezultirala je velikim brojem lajkova, a jedan od njih je i lajk Harisa Duljevića koga je očigledno, više nego ikoga, obradovala ova informacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh