Fudbal

Valencia bolja od Villarreala

Šišmiši dominirali 90 minuta.

Valencia - Villarreal - Twitter

Rijetke su utakmice u kojima steknete dojam da je ona ekipa koja je na kraju imala manji posjed lopte, izdominirala svog protivnika, piše “Sport1“.

To je večeras na Mestalli uradila ekipa Valencije protiv Villarreala.

Gosti su bezidejno izgledali u trenucima kada su imali loptu u nogama i jalovu terensku nadmoć, a Valencia je vrlo rutinirano i mirno koristila svoje šanse, kojih su danas stvorili veliki broj.

Poveli su Šišmiši vrlo rano.

Već u 4. minuti za 1-0 pogađa Mouctar Diakhaby. Nakon toga je Villarreal malo živnuo i uslijedila je već pomenuta dominacija u posjedu lopte, ali bez konkretnih rezultata i prilika za gol.

To koristi domaćin i ponovo na samom startu poluvremena, u 54. minuti, potvrđuju pobjedu golom za 2-0. U strijelce se ovaj put upisao Denis Cheryshev.

To je potpuno eliminisalo Žutu Podmornicu iz ove utakmice, pa je Valencia stigla gotovo poravnati i odnos u posjedu lopte.

Kada su već i jedni i drugi čekali kraj, Rodrigo Moreno koristi jednu šansu u 86. minuti i pogađa za 3-0.

Valencia 3-0 Villarreal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh