Fudbal

Cimirot se prisjetio debija za Standard: Nažalost nisam pogodio, iako sam imao dobru priliku

Prošla je godina od kada je Gojko Cimirot postao član Standarda iz Liježa.

Gojko Cimirot - Haber.ba

Tog 25. januara 2018. godine, reprezentativac BiH je stigao iz grčkog PAOK-a i potpisao ugovor na tri i pol godine. Tri dana kasnije, odigrao je svih 90 minuta u velikom derbiju protiv Anderlechta.

– Jako se dobro sjećam toga. Imao sam jednu dobru šansu, ali nažalost nisam pogodio. Kada sve sagledam, zadovolja sam prvom godinom u Standardu, kazao je. Prvu utakmicu u 2019. Standard je odigrao protiv Kortrijka i slavio sa 2:1. Bila je to ukupno 45. utakmica Cimirota u dresu Standarda. U 2018.godini odigrao je 44 susreta. Priznaje da nikad prije nije igrao toliko u karijeri.

– Ponekad je to naporno, ali mi se sviđa, a kada je u pitanju moj nastup, sretan sam iako mogu bolje, pogotovo u golovima, ali i asistencijama. Do sada sam postigao jedan gol, ali moram više, kazao je Cimirot za belgijske medije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh