Fudbal

Cocalić otišao u Tursku

Bh. internacionalac Edin Cocalić napustio je redove belgijskog drugoligaša Mechelena i zvanično postao novi igrač turskog superligaša Akhisarspora, u kojem igra i Avdija Vršajević.

Edin Cocalić - Twitter

Cocalić je sa Akhisarom potpisao ugovor na dvije i po godine, a do kraja ove sezone će svojoj novoj ekipi pokušati pomoći u borbi za opstanak u eliti. U prethodne četiri godine Cocalić je za Mechelen odigrao više od 100 zvaničnih utakmica, a igrama u ovom klubu se svojevremeno izborio i za mjesto u reprezentaciji BiH.

Nije poznato koliko će Mechelen dobiti na ime obeštećenja, obzirom da Cocalić ima ugovor do 2022., ali pretpostavlja se da su Belgijanci izašli u susret našem nogometašu zbog svega što je uradio za klub proteklih godina i da je riječ o minimalnom iznosu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh