Fudbal

KO JE BEOGRAĐANKA U HALIDOVOJ PJESMI KOJU OBOŽAVA ZLATAN IBRAHIMOVIĆ: Ona je naše gore list, a danas živi i radi u Sarajevu…

Već nekoliko dana aktualna je priča o omiljenim pjesmama nogometaša Zlatana Ibrahimovića, među kojima je i „Beograđanka“ koju izvodi Halid Bešlić

Zlatan -SB

Portal „Slobodna Bosna“ otkriva pozadinu priče o „Beograđanki“ iz pjesme Halida Bešlića, koju toliko obožava Zlatan Ibrahimović, švedski nogometaš bosanskohercegovačkih korijena.

Pjesmu je, naime, napisao legendarni Nazif Gljiva, jedan od najzaslužnijih ljudi za veliku karijeru Halida Bešlića.

Priča o misterioznoj Beograđanki započela je na jednoj od jadranskih plaža, prije tridesetak godina, kada je Nazifov sin Emir-Mirče Gljiva kao dječak upoznao lijepu Beograđanku i zaljubio se na prvi pogled.

View this post on Instagram

Back to business @lagalaxy

A post shared by Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) on

Mirče je bio toliko zaljubljen u lijepu Draganu, da je otac Nazif napisao pjesmu koju je izvrsnom interpretacijom Halid Bešlić pretvorio u apsolutni hit bivše Jugoslavije.

Slobodna Bosna“ otkriva i nastavak zanimljive priče.

Nakon što je pjesma postala hit u Jugoslaviji, prijateljstvo obitelji malog Mirčeta i Dragane postalo je još jače i traje i do današnjih dana, a i sam Halid Bešlić bio je čest gost kod Draganinih roditelja kada bi nastupao u Srbiji.

No, Dragana, iako Beograđanka rođenjem, zapravo je naše gore list. Njezina majka je rođena Hercegovka, a danas zgodna Beograđanka, uspješna poslovna žena, živi i radi u Sarajevu.

Iako su im se životni putevi razišli Dragana je i danas u prijateljskim odnosima sa Mirčetom.

Kada bi Zlatan Ibrahimović vidio kako izgleda Beograđanka iz njegove omiljene pjesme, ko zna što bi bilo…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh