Fudbal

“Projekat ugradnje reflektora na fudbalskim stadionima još nije zaživio zbog lokalnih zajednica”

Predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Elvedin Dino Begić, govorio je u opšrinom intervjuu u programu “Arene Sport” o fudbalu u Bosni i Hercegovini, aktivnostima Saveza, te infrastrukturi stadiona u našoj zemlji.

Elvedin Begić - SCsport.ba

Bosna i Hercegovina je zaključila godinu kao selekcija koja je izborila elitnu grupu Lige nacija u Evropi, a to je nešto na što je predsjednik Begić izuzetno ponosan.

Begić je govorio o infrastrukturi u Premijer ligi BiH, kao i na ostalim bh. terenima, te je dodao da je najvažnija podrška lokalnih zajednica koje gotovo i da nema.

“Projekat ugradnje reflektora na bh. stadionima nije još zaživio zbog lokalnih zajednica. UEFA i FIFA nam pomažu, ali neće oni sami graditi stadione. Pomaže N/FS BiH klubovima i pomagat će, ali je naš problem lokalna zajednica jer je ona vlasnik terena. Naše lokalne zajednice nisu spremne da povuku prvi potez, recimo, ne mogu osigurati struju za reflektore i stadione, kako bi se moglo krenuti dalje u projekat”, ističe Begić u razgovoru za “Arenu Sport“.

Također, Begić je dodao da je zadovoljan radom selektora Roberta Prosinečkog, u čemu mu pomažu i kolege iz omladinskih selekcija.

Prema riječima predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, progres mlađih selekcija je započeo od trenutka kada je izgrađen Trening centar N/FS BiH u Zenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh