Fudbal

Gazzetta: Jajalo je kralj pasa, od njega zavisi igra Palerma

Gazzetta Dello Sport ponovo je na sva zvona hvalila Matu Jajala. Bh. fudbaler je ključni igrač Palerma, naveo je autor teksta, nazivajući Jajala “kraljem pasa“.

Mato Jajalo - Haber.ba

Od njegovog raspoloženja, ističe, zavisi igra Palerma. Od početka sezone Jajalo je zabilježio 969 tačnih dodavanja, što je daleko najviše u Seriji B.

– On je jedan od simbola muške igre. On je jedan od najvažnijih u timu Palerma, a dio kluba ostat će samo u slučaju povratka u Seriju A. Sa 130 nastupa igrač je sa najdužim stažom u klubu, od svih koji su tu danas, naveo je autor teksta.

Jajalo je nažalost izgubio mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine otkad je došlo do promjene na klupi Zmajeva. Robert Prosinečki najboljeg veznjaka Serije B zasad ne želi u svom timu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh