Automoto sport

Nico Rosberg osnovao vlastiti venture fond

Bivši Formula 1 prvak, Nijemac Nico Rosberg, osnovao je vlastiti venture capital fond Rosberg Ventures.

Nico Rosberg - financa.ba

Fond neće ulagati u pojedinačne startupe, već u druge fondove rizičnog kapitala. Poput glasovitih Andreessena Horowitza, Kleiner Perkinsa i Accel-a.

“Stvarno sam pronašao svoju novu životnu misiju kroz poslovni život nakon Formule 1,” rekao je Roseberg u izjavi za The Sunday Times.

Sa više od 35 ulaganja u startupe, Rosberg je aktivan u sektoru rizičnog kapitala posljednjih osam godina.

Rosberg Ventures već je prikupio ulagački kapital od 30 milijuna eura. Mahom od osobnih obiteljskih ulagačkih ureda diljem Europe. Do kraja godine planira prikupiti i dodatni kapital od 75 milijuna eura, prenosi Poslovni Puls.

Rođen u Njemačkoj i odrastao u Monaku, Rosberg, sin finske F1 legende Kekea Rosberga, sada živi u Monaka i na Ibizi. Također sudjeluje kao ključna figura u njemačkoj verziji popularnog poduzetničkog showa “Dragon’s Den”.

Pored svojih investicijskih aktivnosti, Rosberg je suosnivač GreenTech festivala u Berlinu. Festival se fokusira na održivu tehnologiju i privlačenje investitora, piše financa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh