Muzika

Čudo iz Srebrenika: Ajdin Osmanović oduševio na koncertu u Tuzli

U prepunom BKC-u Tuzla dvanaestogodišnji Ajdin Osmanović održao koncert za pamćenje …

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla večeras je koncert održao dvanaestogodišnji Ajdin Osmanović.

U jednosatnom solističkom koncertu Ajdin je pjevao sve žanrove. Od sevdalinki, makedonskih narodnih pjesama pa do zabavne muzike. Svaku pjesmu Ajdin je otpjevao filigranski precizno, što je tuzlanska publika oduševljeno prihvatila.Višeminutni aplauzi odjekivali su velikom dvoranom BKC-a Tuzla.

“Publika u Tuzli je prihvatila ovo što ja radim, tako da sam presretan. Nisam imao tremu, stihovi su izlazili jedan za drugim. Nadam se da je bilo dobro”, kazao je za Vijesti.ba Ajdin Osmanović.

Da je bilo dobro, osim publike, uvjeren je i Jasmin Brašnjić, nastavnik i Ajdinova muzička pratnja,pišu Vijesti

“Ajdin svaku pjesmu izvodi na specifičan način, za svaku pjesmu se trudi podjednako. Iza nas je mnogo sati vježbanja, a da smo uradili dobar posao, dokaz je prezadovoljna publika i dupke puna sala ovdje u Tuzli. Hvala Tuzlacima na podršci”, kazao je Brašnjić.

Naredni koncert Ajdin će održati u rodnom Srebreniku, a ulaz na sve koncerte je besplatan.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh