Muzika

TikToker stanovnicima New Yorka puštao muziku s Balkana, evo kakva je bila njihova reakcija

TikToker Adrian Popović odlučio je napraviti mali društveni eksperiment u kojem će ispitati što mladi u New Yorku misle o “balkanskoj glazbi”, kako je naziva.

“Puštamo ekipi iz New Yorka balkansku glazbu čisto da vidimo mogu li išta osjetiti iako ne razumiju niti jednu riječ”, objasnio je tiktoker na početku snimke. Prolaznicima je pojasnio o čemu se radi te im rekao da želi vidjeti reakcije, a prva pjesma koju im je pustio bila je Jače manijače pokojnog Dine Dvornika, prenio je Index magazin.

Sudeći prema reakcijama, pjesma im se svidjela, a neki su komentirali kako ima “house i funky feeling”.

@beyond.mind IDEMO SVI! #music #socialexperiment #balkan #america #dinodvornik ♬ original sound – beyond.mind

“Zvuči dobro. Ritam je dobar. Ne znam što znači, ali zvuči dobro. Svi bi je trebali poslušati”, komentirala je jedna djevojka. Druga se nadovezala: “Ima dobar ritam”, a s njom se složio i jedan dečko: “Ne znam što znači, ali zvuči prilično dobro.”

Snimka je prikupila gotovo 170.000 pregleda i 10.000 lajkova, a našlo se i zanimljivih komentara.

“Pjesma je ispred svog vremena. Hrvatska 80-ih nije bila spremna za ovo”, napisala je jedna tiktokerica, dok je drugi komentirao: “To nije balkanska glazba, halooo! Dino je hrvatska institucija.”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh