Muzika

Magija sarajevskog Čarobnjaka u Zadru: Dino Merlin održao spektakularan koncert, 10.000 ljudi pjevalo s njim uglas

Osjećaj zajedništva koji uvijek ima veću vrijednost od bilo čega što nas razdvaja, međusobno poštovanje i želju za širenjem dobrih vibracija, kazao je slavni umjetnik

Dino Melin - Avaz

Mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći, najbolje što znamo, pa što bude neka bude, govorio je uoči hrvatske dvoranske turneje Dino Merlin, a sudeći prema gromoglasnim ovacijama sinoć u rasprodanoj zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića, bolje doista i ne može.

Deset hiljada fanova sarajevskog kantautora uživalo je u jedinstvenom koncertnom doživljaju svog muzičkog idola pjevajući uglas s njim gotovo dva i po sata. Zadarska publika još pamti njegov koncert u istoj dvorani prije četiri i po godine, a nakon sinoćnjeg muzičko-scenskog spektakla jasno je – reprizu žele što prije. Nakon početka rasprodane turneje u Rijeci, gdje je dva dana za redom fanove ostavio bez daha te sad ponovljenog uspjeha u Zadru, nema bolje atmosfere za nastavak obilaska hrvatske publike.

– Volim putovati jer putovanja rađaju nove ideje. Volim sretati i upoznavati nove gradove i nove ljude jer to bogati i oplemenjuje dušu. Zato volim i što sam se vratio u Zadar, gdje me dočekala prekrasna publika, s kojom dijelim toliko toga – ljubav prema muzici i plesu, osjećaj zajedništva koji uvijek ima veću vrijednost od bilo čega što nas razdvaja, međusobno poštovanje i želju za širenjem dobrih vibracija – kazao je slavni umjetnik.

Neumorni Dino Merlin iz mjeseca u mjesec puni svaku dvoranu i arenu u cijeloj regiji, pa je nesumnjivo da će se i ovom turnejom upisati u historiju regionalne muzičke scene. Nakon nedavno završene slovenske turneje konačno se vratio hrvatskoj publici. Poslije riječkog i zadarskog trijumfa Dinu Merlina već sljedeći vikend, 21. i 22. oktobra, s nestrpljenjem očekuju Slavonci u rasprodanoj osječkoj dvorani Gradski vrt, a 3. decembra nastupit će i u Areni Varaždin

Samo sedmicu poslije, u subotu 10. decembra, priprema i veliki koncert u bečkom Wiener Stadthalle, najvećoj dvorani u Austriji, gdje je toliki interes publike da se sutra puštaju u prodaju i dodatne ulaznice.

Ovu godinu hitmejker zaključit će još jednim koncertnim spektaklom u Hrvatskoj – i to u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, gdje garantirano priprema nezaboravan ulazak u novu 2023. godinu jer u gradu pod Srđem još se prepričavaju dojmovi s dočeka 2018., u koju su ušli uz koncert Dine Merlina na Stradunu pred rekordnim brojem posjetitelja. S tim sedmim koncertom završava samo prvi dio njegovog obilaska hrvatskih fanova. Za iduću godinu u planu su i veliki koncerti u Zagrebu i Splitu, ali datumi se još drže u tajnosti. Nema sumnje, ljubav i povezanost Dine Merlina i njegove publike je posebna, snažna i neraskidiva, a u tom istom tonu i energiji zajedništva nastavit će se turneja do sredine iduće godine. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh