Film i TV

Poznato ko će naslijediti bogatstvo Matthewa Perryja

Glumac Matthew Perry, koji je iznenada preminuo krajem prošlog mjeseca u 55. godini života, iza sebe je imao bogatu karijeru, no ostat će zapamćen po ulozi Chandlera Binga u seriji Prijatelji.

Matthew Perry - Instagram

U sedmoj i osmoj sezoni kultne serije zarađivao je 800.000 dolara (1.4 miliona KM) po epizodi, dok je u devetoj i posljednjoj sezoni zarađivao i do milion dolara po epizodi.

Prema procjenama, glumac je samo od uloge Chandlera zaradio oko 90 miliona dolara (165.9 miliona KM), a njegovo bogatstvo procijenjeno je na 120 miliona dolara (221.2 miliona KM), piše magazin Hello.

Tu su još i tantijemi od repriza Prijatelja i drugih uloga, zarada od objavljenih memoara, ali i brojne nekretnine koje je glumac posjedovao.

S obzirom na to da se pokojni glumac nikada nije oženio, a nije imao ni djece, postavlja se pitanje ko će naslijediti njegovo bogatstvo. Naime, javnosti nije poznato je li Perry napisao oporuku, a američki medij piše kako će sve što je imao najvjerovatnije pripasti njegovim roditeljima, Suzanne Perry i Johnu Bennettu Perryju.

Inače, njegovi roditelji su se rastali, a s novim partnerima imali su više djece. Perry s majčine strane ima polusestre Caitlin, Emily i Madeline Morrison te polubrata Willa Morrisona, a s očeve strane polusestru Mariju Perry. PRENOSI Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh