Film i TV

Kolege i prijatelji opraštaju se od Matthewa Perryja, oglasio se i kanadski premijer

Kolege, prijatelji i suradnici opraštaju se od prerano preminulog Matthewa Perryja koji je uveseljavao generacije ulogom Chandlera u seriji “Prijatelji”.

Matthew perry - Profimedia

Maggie Wheeler, koja je glumila Chandlerovu djevojku Janice u seriji “Prijatelji”, oprostila se na Instagram, profilu zajedničkom fotografijom.

“Kakav gubitak. Nedostajat ćeš svijetu Mathew Perry. Radost koju si donio mnogima u svom prekratkom životu će živjeti. Osjećam se tako blagoslovljeno svakim kreativnim trenutkom koji smo podijelili”, napisala je glumica.

Kanadski premijer Justin Trudeau, koji je Perryja poznavao kao dječaka dok je Perryjeva majka radila kao pomoćnica njegova oca, kanadskog premijera Pierrea Trudeaua, opisao je njegovu smrt kao “šokantnu i tužnu”.

“Nikada neću zaboraviti igre u školskom dvorištu koje smo igrali i znam da ljudi diljem svijeta nikada neće zaboraviti radost koju im je on donio. Hvala za sav smijeh, Matthew. Bio si voljen – i nedostajat ćeš”, poručio je Trudeu na platformi X.

Od omiljenog Chandlera oprostila se i Morgan Fairchild, koja je glumila Chandlerovu majku Noru Bing.

“Slomljena sam zbog prerane smrti mog “sina”, Matthewa Perryja. Gubitak tako briljantnog mladog glumca je šok. Šaljem ljubav i sućut njegovim prijateljima i obitelji, posebno njegovom tati, Johnu Bennettu Perryju, s kojim sam radila na Flamingo Roadu i Falcon Crestu”, napisala je Morgan.

Glumac Wendell Pierce, koji je uz Perryja glumio u remakeu “The Odd Couplea”, napisao je da je glumac bio divan i ljubazan.

“K vragu. Dvije godine Matthew Perry bio je moj šef, moj kolega i divan, ljubazan, duhovit čovjek. Molim se i nadam se da počiva u miru”, napisao je Pierce.

Glumica Selma Blair podijelila je na svom profilu na Instagramu njihovu zajedničku fotografiju, nazvavši Matthewa svojim prvim dečkom i dodavši da ga bezuvjetno voli i da je slomljena zbog njegove smrti.

“Slatki snovi Matty. Lijepo sanjaj”, napisala je uz objavu.

Shannen Doherty prisjetila se nekih od svojih najljepših uspomena s Perryjem, kako je govorio smiješne stvari curama u baru i kako su uvijek podržavali jedno drugo.
“Uvijek biste nas mogli naći sve zajedno u separeu kako pričamo na vlastitom izmišljenom jeziku. I da, Matt je uvijek imao TAJ smisao za humor. Naše prijateljstvo je trajalo dugo. Zaista cijeli život. Znam da su mnogi povrijeđeni, posebno naša mala družina. Nedostajat će mnogima, a nama definitivno. Da. Mogao bih biti poetičnija ili bolje reći stvari, ali trenutno prevladavaju šok i tuga”, napisala je Shannen.

Paget Brewster, koja je glumila njegovu ljubavnicu Kathy u četvrtoj sezoni “Prijatelja”, napisala je da je jako tužna što čuje vijest o Perryjevoj smrti.

“Bio mi je drag u ‘Prijateljima’ i svaki put kad sam ga vidjela desetljećima nakon toga. Molim vas pročitajte njegovu knjigu. Njegova je ostavština velika pomoć. Ipak neće počivati ​​u miru.. Već je previše zauzet nasmijavanjem svih gore”, poručila je Paget. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh