Film i TV

Projekcije filmova 29. Sarajevo Film Festivala danas neće biti održane

Dan žalosti ćemo ispratiti dostojanstveno, uz poruku „Solidarnost sa svim žrtvama nasilja nad ženama“.

Sarajevo Film Festival

Na osnovu Odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju Dana žalosti prema kojoj se na ovaj dan ne održavaju programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima, Sarajevo Film Festival obavještava svoju publiku i javnost da se danas, 16. augusta, projekcije filmova Sarajevo Film Festivala neće održati. Također neće biti održane ni projekcije filmova u sklopu Sarajevo Film Festivala u Mostaru i Tuzli.

Povodom zločina u Gradačcu, Sarajevo Film Festival danas u 10.30 sati na Festivalskom trgu organizuje javni razgovor na temu “Femicid u filmu, televiziji i novim medijima”. Na panelu će o umjetničkim i medijskim reprezentacijama nasilja nad ženama govoriti filmski stvaraoci koji su se tom temom bavili u vlastitom radu i kroz društveni angažman: rediteljice Aida Begić, Vanja Juranić, Kumjana Novakova, reditelj Ademir Kenović i glumica Nadine Mičić, a razgovor će moderirati Nebojša Jovanović.

Ovaj će panel biti jedini javni događaj u današnjem programu 29. Sarajevo Film Festivala, pišu vijesti.ba.

Dan žalosti ćemo ispratiti dostojanstveno, uz poruku „Solidarnost sa svim žrtvama nasilja nad ženama“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh