Film i TV

Sinoć je Jasmila Žbanić proglašena evropskom rediteljicom 2021. godine,ponovo je zasjenila u prelijepoj kreaciji mlade bh.dizajnerice Irme Saje

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić osvojila je nagradu “Evropska rediteljica 2021. godine” u okviru dodjele 34. Evropske filmske nagrade. Proglašenje je upriličeno večeras u Berlinu, a kandidati većinom prisustvuju onlineFilmu “Quo vadis Aida?” je i u konkurenciji za najbolji “Evropski film 2021”, a glumica Jasna Ðuričić za najbolju glumicu 2021.

“Hvala vam svima. Zahvaljujem se ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira u Evropi danas. Nnakon tragedije gdje su izgubile sve muške članove porodice, one se još zajedno zalažu za život. Zahvaljujem se svojoj majci koja je preminula, ali ostavila okean ljubavi, taj okean me štiti i zbog njega istrajavam. I moja kćerka koja me inspiriše da budem odgovornija za novu generaciju muškaraca i žena koji će izgraditi bolju Evropu od ove koju imamo sada”, rekla je Jasmila Žbanić. prneosi “N1“.

Zahvalila se Damiru Ibrahimoviću, producentu, cijeloj ekipi, ali i rediteljici Lini Vertmiler koja je preminula prije dva dana.Posebna mi je čast što moju kreaciju nosi Jasmila Žbanić. Još uvijek nisam svjesna veličine svega toga. Nisam željela preuveličavati osjećaj sreće zbog svog uspjeha prvenstveno zbog onoga što je Jasmila ostvarila”, rekla je Saje dodavši kako fokus treba ostati na bh. rediteljici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh