Film i TV

Serija “Chernobyl” postala gledanija i od “Game of Thrones”

Nova televizijska serija “Chernobyl” je ubrzo nakon emitovanja postala najgledaniji sadržaj prema podacima IMDB-a, prestigavši dugogodišnje omiljene serije publike kao što su “Game of Thrones”, “Breaking Bad” i “The Wire”.

TV serija "Chernobyl" - Screenshot/YouTube

Serija produkcijske kuće “Sky Original” iz pet dijelova predstavlja dramatizaciju nuklearne katastrofe iz 1986. godine u Ukrajini i njenih posljedica, prateći priče onih koji su pogođeni eksplozijom, kao i onih koji su bili zaduženi za operaciju.

Serija u kojoj glavne uloge tumače Džered Haris, Stelan Skasgard, Emili Votson i Džesi Bakli, dobila je pet zvjezdica još od svog debija na Sky Atlanticu i NOW TV 7. maja. Zanimljivo je da je skoro dva miliona ljudi gledalo prvu epizodu, piše “B92“.

Za manje od tri sedmice “Chernobyl” je dospio na vrh liste IMDB-a u sekciji filma i televizije.

“Ovaj nevjerovatan projekat Sky Originala privlači gledaoce širom Velike Britanije i šire, zbog dobrih razloga – scenario i produkcija su bez premca, a priča je fascinantna i krajnje tragična”, rekao je direktor programa Sky Originala Zai Benet.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh