Estrada

Šejla Zonić: Ići ću na psihoterapiju do kraja svog života

Pričaonica Sanje Ćulibrk ugostila je Šejlu Zonić, jednu od najboljih vokala EX-YU prostora.

Šejla Zonić - Instagram

Šejla je otvoreno i iskreno govorila o svom životu.

“Moji roditelji su bili u izbjeglištvu u Njemačkoj, ja sam se tamo rodila. Nakon četiri godine smo se vratili u Bosnu”, otkrila je.

Živjela je u selu Kamengrad, kod Sanskog Mosta.

Sa šest godina, gledajući latinoameričku seriju, zapamtila ju je i odsvirala melodiju koju je čula na tv-seriji. “Otišla sam kod rođaka i na njegovom sintisajzeru tražila tonove i odsvirala je”, otkrila je, tako da je klavir bio prvi instrument sa kojim je imala kontakt.

Ispričala je da je odrasla na selu, a kada je odrasla shvatila je da mora da se izbori za sebe i sa ljudima i sa novom sredinom.

“Uvijek sam bila buntovnik, i u braku sam takva, a moj muž često pokušava da me ukroti”, izjavila je, prenose Vijesti.ba

Prvi novac zaradila je od svog nastupa, u 7. ili 8. razredu, kada je nastupala za Novu godinu na trgu, a kasnije je radila i zaradila i dio novca za svoju ekskurziju u srednjoj školi. “Bila sam presretna što mogu da odem i kupim nešto svojoj porodici od novca koji sam ja zaradila”, kazala je Šejla.

Kada je završila osnovnu školu, Šejla je upisala srednju muzičku školu i otišla u internat.

“Tamo sam imala sreću i sjajne vaspitače koji su nas upućivali.”

U svoj zavičaj da živi više se nikad nije vratila.

“Ali ko zna, možda nekada muž i ja napravimo neku vikendicu tamo”, kazala je.

Roditelji su joj uvijek govorili da ne nastupa tokom studiranja, pa ih je i slušala, osim nekoliko nastupa koje je odradila jer joj je trebao novac za studijski mikrofon.

Tokom magistarskih studija počela je raditi i nastupala u jednom sarajevskom klubu. Onda je dobila poziv iz grupe Divanhana, preko koje ju je upoznala šira publika.

Poziv iz grupe Divanhana je bio najbolje što joj se moglo desiti.

Kada je počela korona i sav haos koji je donijela, počeli je dobivati panične napade i anksioznost.

Krenula je i na psihoterapiju.

“Ići ću na psihoterapiju do kraja svog života. To je nešto najbolje što sam uradila za sebe, pored teretane i zdrave ishrane. Ponosna sam na sebe”, kazala je Šejla.

Pričala je i o upoznavanju svog supruga Armina, nadimku “bosanska Adele”, odlasku iz grupe.

“Shvatila sam da se tu više ne pronalazim. Četiri mjeseca nakon napuštanja Divanhane, nisam zaradila feninga”, otkrila je.

“Živjeli smo od Arminove plate. Dobila sam krizu identiteta. Ko sam, šta radim? Imam talent, super pjevam, završila sam muzičku akademiju, profesor sam. Sve imam, ali ništa od toga ne dobijam. Ni uspjeh, ni zadovoljstvo ni novac… Počela sam da plačem, skupa sa Arminom. Kaže on meni: Daj mi samo dva dana… Ja ću ti kreirati plan kako da se brendiraš kroz društvene mreže. Nemaš šta da izgubiš…”

Nakon što se predstavila, počela je snimati i sadržaj, izvodila domaće i strane pjesme. Snimila je pjesmu Adele “Someone like you” na “balkanskoj verziji”. Dok je spavala, njen suprug ju je objavio na Instagramu. Taj snimak sada ima milion pregleda. Od tog videa je sve krenulo.

“Tada sam rekla: Ljubavi, sada tebi sve prepuštam.” Da nije bilo njega, ja ne bih sada bila tu gdje jesam. On mi radi PR i društvene mreže”, kazala je.

Šejla je sa svojim glasom i aktivnostima na društvenim mrežama, krenula od nula i stigla do velikog broja publike i do četvrtfinala takmičenja Zvezde Granda, gdje važi za jednu od favoritkinja za pobjedu.

I učešće na ovom takmičenju bila je ideja njenog supruga, jer je Šejla uvijek imala strah od neuspjeha.

“Dok sam bila u koncertnim dvoranama, ja sam jedva preživljavala. Sada napokon imam novac da finansiram karijeru”, priznala je. “Sada mi je posao procvjetao”, dodala je,pišu Vijesti

Finale je 8. juna, a Šejli je cilj da uđe u finale kao jedini kandidat koji nije išao u baraž.

Pogledajte razgovor sa Šejlom na linku ispod.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh