Estrada

Viki čestitala Dan državnosti BiH

Mada je snijeg naprosto zavejao puteve, vrijeme za vožnju otežano bilo, to ipak nije spriječilo više od 500 posjetilaca da dođu na nastup Viki Miljković i Nermina Handžića.

Viki-Miljkovic - express.ba

Ovo druženje povodom Dana državnosti BiH organiziralo je Kulturno-sportsko udruženje „Bosna“ iz Augsburga, grada koji se nalazi u njemačkoj pokrajini Bayern, piše express.ba.

Da je dvorana u kojoj se manifestacija održavala bila još veća zasigurno bi još nekoliko stotina posjetilaca došlo na ovo druženje.

Program je otvorila folklorna sekcija koja djeluje pri ovom društvu. Najprije su izašli najmlađi članovi sa recitacijama o BiH, a onda je izašla najmlađa sekcija folkloraša i odigrala „Biračko kolo“. Koreograf je bila Elma Semanić.

Nakon njih izašla je starija grupa folkloraša i predstavila se sa Spletom bosanskih igara, a njihov koreograf je Ajla Gostevčić.

Pred publiku su izašli i članovi odbora kluba, a Nedžad Islamagić predsjednik skupštine kluba, pozdravio je mnogobrojnu publiku, čestitao im Dan državnosti. U svom obraćanju Islamagić se zahvalio svim sponzorima kluba „Bosna“ bez kojih ne bi mogli opstati svih ovih godina, zahvalio se svim članovima kluba, kao i roditeljima koji svoju djecu vrlorado šalju u ovaj klub i podržavaju rad kako folklorne isto tako i nogometne, odnosno sportske sekcije kluba Bosna.

Predsjednik kluba je Amil Delić, koji zajedno sa svojimbratom Izom daju veliki doprinos radu kluba.

Muzički dio programa otvorio je pjevač Avdija Salešević uz pratnju muzičara Roberta, a izlazak na binu Violete Viki Miljković publiku je odmah podigao na noge. I ovaj put Viki je pjevala njene velike i prepoznatljive hitove, a prije toga svima je čestitala Dan državnosti BiH.

Violeti se kasnije na bini pridružio i nekadašnji pobjednik Zvezde Granda, Tešnjak Nermin Handžić. U sklopu njihovog zajedničkog nastupa njih dvoje su između ostalih pjesama zapjevali i pjesme „Oj Safete Sajo, Sarajlio“, koju će njih dvoje zajedno pjevati na „Večeri sevdaha“ u Tuzli, a Viki je otpjevala pjesmu “Vino piju nane age Sarajlije“, koju će ona sama da pjeva u Tuzli.

Bato Šišić


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh