Estrada

KARLEUŠA ISKRENO: Duško se potrudio da mi oteža svaku sekundu u životu

Nakon jedanaest godina diskografske pauze, Jelena Karleuša odlučila je da postavi stvari na svoje mjesto.

Jelena Karleusa i Dusko-Tosic - Objektiv.rs

Veliki uspjeh albuma “Alpha” i “Omega”, dominacija na svim digitalnim platformama, okupacija TikToka, mimovi, imitacije, ali i osporavanja i osude zbog eksplicitnih tekstova čine njen život ovih dana, na šta je i bez ovako ozbiljnog projekta navikla.

-Na čitavom albumu izgovaram tri ili četiri “problematične” riječi. Nisam znala da je Balkan tako “na note”. Prosto vas sve nisam prepoznala. Mnogo ste fini svi! (smijeh). Za radio i TV svaka od tih riječi je cenzurisana, ne čuje se. Tako da nije bio problem u tim riječima koje su odzvanjale samo u mašti dušebrižnika, već u tome što sam napravila muzičko-kulturološki šok, donijela novi avangardni i svjetski zvuk i produkcijsku budućnost na ove prostore – istakla je Karleuša.

Jelena je otkrila da li joj je upravo kreativni rad na ovim zahtjevnim projektima pomogao da prevaziđe sve što joj se desilo u prethodne četiri godine.

-Ako mislite na majku, ona je moja živa rana koja ne zacjeljuje. Samo sam se naučila da živim s tim. Ako mislite na Duška, on se potrudio svim silama da mi oteža svaki sekund života i pokaže kakva je životna greška, a ako mislite na linč koji s vremena na vrijeme doživljavam od javnosti, to vidim kao veliku motivaciju i inat. Zato postoji i pjesma “Minut” na kraju kojom zahvaljujem svima! Sve to što sam nabrojala, učinilo me je ovako jakom – rekla je pop diva.

Na albumu “Omega” nalazi se balada “Ja” za koju je Jelena sama pisala tekst. Karleuša ističe da je svu bol izbacila kroz te riječi.

-U mom životu je oduvijek bilo mnogo bola. To što sam za javnost i za život jaka žena, ne znači da me udarci ne bole. I životni i ljubavni, samo ja znam da trpim i da stegnem zube pa javnost misli da je normalno da se ja napadam, linčujem, izlažem pritisku, da mi se krše ljudska i ženska prava. Malo ko me i doživljava kao nježnu ženu i majku, više sam kao neki vanzemaljac u ovom našem društvu. Nažalost, mene je život toliko osnažio udarcima, toliko sam se borila i privatno i poslovno da ja za drugačiji način funkcionisanja, osim za klinč, gard i borbu, ne znam – rekla je ona i dodala:

-Voljela bih da mi ovaj dosadašnji život nije bio tako stresan i bolan, ali takva mi je karma. Nekog bi sve ovo dotuklo, ali sam ja izabrala da nema predaje. Imam samo jedan život i neću da budem žrtva, imam kćerke, hoću da im budem primjer kako se žena bori i pobjeđuje, kako ne da na sebe i kako je jaka i kako se ne miri s porazom.

Kao u pjesmi, kada me ovaj grad i ovo društvo udare, ja okrenem i drugi obraz da pokažem da mi ne mogu ništa i da suze pretvaram u dijamante koji nikada ne gube sjaj. Pjesma “Ja” ima jake autobiografske momente… Poslušajte je pažljivo – poručila je pjevačica i zatim otkrila kome dozvoljava da vidi njenu ranjivu stranu.

-Pokazujem ja moju nježnu stranu, ali je niko ne vidi. Ili ne želi da je vidi. Ljudi vide ono što žele da vide kada je riječ o meni. Veoma su zaslijepljeni sopstvenim predrasudama, bile one loše ili čak dobre. I jedna i druga strana pretjeruje u preuveličavanju, a ja se ne bunim jer je to zlatni recept šou-biz uspjeha. Ali moji najbliži znaju ko sam ja zapravo – rekla je Jelena Karleuša za „Stori“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh