Estrada

DEJAN DRAGOJEVIĆ OBILJEŽAVA BAJRAM: SJEDI SAM ZA STOLOM, POKAZAO SOFRU, PA OTKRIO KO ĆE MU SE PRIDRUŽITI

Dejan Dragojević, koji je već četiri godine u islamu obilježava Ramazanski bajram.

Dejan - Hayat

Muslimani širom svijeta proslavljaju Ramazanski bajram nakon jednomesečnog posta, a koji se slavi tri dana. Dejan Dragojević, koji je već četiri godine u Islamu, te obilježava ovaj praznik.

Naime, Dejan je primio muslimansku vjeru, što je nedavno priznao. On se vratio sa vjerskog putovanja u Novom Pazaru, a potom se vratio kako bi Ramazan proslavio u svom domu u Veterniku.

Dragojević je na svom YouTubu snimio kako slavi ramazan, i tom prilikom je pokazao da sjedi sam za stolom, dok su navodno svi članovi porodice van kuće.

Dejan je iz Novog Pazara donio mantije, ćevape, baklave, pa je sve spremio i postavio na sto.

– Bajram je stigao. Ramazan je savršen. Bajramski ručak je tu. Sad trenutno ručam sam, ali baba će doći da ruča sa mnom, jer je jedina kući. Zvat ću i mamu isto. Baklava od Šeika mog brata, Allah da ga nagradi. Ćevapi, mantije, rekao sam da ću kući da pravim Bajram, pa su me braća pogurala. Zvat ću mamu da proba baklavu – počeo je on i dodao:

– Želio bih da kažem da nije bitno da li sjedite kući sami, da li pripremate iftar ili sjedite u praznoj kući, za praznim stolom, bitno je da vam srce nije prazno. Ono se jedino puni za vrijeme ramazana – pričao je Dejan. prenosi Glamblam


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh