Estrada

Poruka Marije Šerifović nakon samoubistva mladića iz Laktaša: Nema više ljudi, samo zvijeri

Usljed vijesti o tragičnoj smrti 22-godišnjeg mladića iz Laktaša koji je izvršio samoubistvo nakon online maltretiranja oglasila se i srbijanska pjevačica Marija Šerifović poručivši: “Nema više ljudi, samo zvijeri”.

Marija Šerifović - Screenshot - Youtube

Vijest o samoubistvu mladića iz Laktaša koja je uslijedila nakon ismijavanja na društvenim mrežama potresla je Balkan. Tragedija je uzrokovala brojne reakcije, a među slavnima koji su uputili komentar povodom toga bila je i Marija Šerifović.

Pjevačica je na Twitteru uputila kratku poruku: “Nema više ljudi. Samo zvijeri”.

Poruka je bila u opisu drugog tvita kojeg su podijelili brojni korisnici spomenute društvene mreže.

“Nažalost, mi kao društvo nećemo nikad naučiti da naše maltretiranje može nekome oduzeti život”, pisalo je u viralnoj poruci koja je pojašnjavala da je mladić sebi oduzeo život radi maltretiranja.

“Presudan je bio snimak koji je objavio radnik benzinske pumpe u kojoj je došao tražiti posao”, stajalo je u tvitu.

Povodom ovog slučaja prethodno se oglasio i bh. glumac Miraj Grbić koji je odlučio uputiti poruku onima koji razmišljaju o samoubistvu.

“Vi ste puno više od osobe koja pati, vi ste cijeli svemir. Ukoliko pomišljate na samoubistvo, samo stanite i zapitajte se postoji li drugi način. Vjerujte da on uvijek postoji. Čuda postoje”, naveo je Grbić. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh