Estrada

ISIDORA BJELICA BILA UBIJEĐENA DA JE ZBOG OVOG OBOLJELA OD RAKA: Hrana nije kriva!

Književnica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta 2020. godine nakon duge borbe sa rakom

Isidora Bjelica - Nezavisne.com

Isidora Bjelica je imala samo 53 godine kada je preminula od raka. Prije toga je javno pričala o ovoj bolesti sa kojom se lavovski borila.

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija objavila da su kobasice, slanina i druge mesne prerađevine kancerogene, Isidora je tih dana na društvenim mrežama objavila ove riječi:

“Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pusila cigarete, ni pila alkohol… Tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima..”

Književnica se godinama borila protiv karcinoma, a na liječenje je išla i u Švajcarsku.

“Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka. Živimo u strašnom vremenu, da kad nemaš novac za liječenje – umireš. Ja sam bila na ivici da umrem ćutke, ne priznavši da poslije dvije i po godine nemam više novca za liječenje, ali onda sam shvatila da nemam pravo na to zbog djece…” Rekla je svojevremeno Isidora.

Ovih dana, na društvenim mrežama njena djeca, Vila i Lav, su podijelila emotivne poruke upućene njihovoj pokojnoj majci:

2012. godine Isidori je dijagnostikovan rak zbog čega su joj odstranjena oba jajnika, materica i trbušna maramica. Osim mukotrpnih bolova, morala je da se bori i sa psihom jer kancer smatra elegantnim samoubistvom. Bolest ju je natjerala da proda oko 3.000 rijetkih knjiga da bi platila liječenje u inostranstvu. Iako krhkog zdravstvenog stanja, bila je primorana da radi zbog čega se bolest nekoliko puta vraćala.

2015. godine pjevač Vlado Georgiev je održao humanitarni koncert kako bi sakupio novčana sredstva da Isidora ode na terapiju u Švajcarsku. Od toga trenutka, mnoge poznate ličnosti su joj ponudile pomoć, a neke od njih su Jelena Karleuša, Aleksandar Šapić, Svetlana Ražnatović, Milica Dabović, Ognjen Amidžić, Mirjana Bobić Mojsilović, itd. Spisateljica je bolest doživjela kao iskušenje koje joj pomaže da svakim danom postane bolja osoba. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh