Estrada

NJEGOVA PRVA NASLJEDNICA: Ovako izgleda kćerka Tome Zdravkovića

Ovih dana se zbog filma “Toma” piše i priča o legendarnom pjevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću. On je imao dvoje djece, a ovako izgleda njegova kćerka Žaklina.

Toma Zdravković - Avaz.ba

Film “Toma” trenutno predstavlja jedno od zasigurno najpopularnijih domaćih ostvarenja. Pratimo život Tome Zdravkovića, uz miješanje fikcije i realnosti, smijemo se i plačemo, ali nećete ostati ravnodušni kada ga budete pogledali.

Kćerku Žaklinu je Toma dobio iz braka sa Olgicom, sa kojom se upoznao u zrenjaninskom hotelu “Vojvodina”.

Olgica i Toma vjenčali su se 1963. godine, a ubrzo potom se i razveli. Žaklina je prvo Tomino dijete, a danas živi u Holandiji. Ona je mama dvojice dječaka, a za Srbiju je vežu uspomene na čuvenog oca.

Čini se da ona i te kako i podsjeća na Tomu, a pesme koje su na nju ostavile najjači utisak jesu, kako prenose mediji, “Tužno leto” i “Kiša je padala”.

— Živjela sam jedan period mog života, kratak, sa njim i kad je umro, bila sam jako, jako tužna. Živiš sa činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepa osjećanja — svojevremeno je ispričala Žaklina.

Sina Aleksandra, Žaklininog polubrata, Toma je dobio iz braka sa suprugom Gordanom, prenosi Glossy.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh