Estrada

Nije ni čudo što je prihvatila da bude član: Otkriveno koliko će para Ceca uzimati u Zvezdama Granda

Svetlana Ceca Ražnatović dobiće honorar od 200.000 eura za učešće u žiriju “Zvezde Granda” tokom cijele sezone, saznaje Kurir.

senzacija

To znači da će Junajted medija, u čijem vlasništvu posluje Grand, morati državi da plati porez od 50.000 eura ukoliko su sa Ražnatovićevom potpisali regularan ugovor, što za ostale članove žirija do sada nije bio slučaj. Kurir je razotkrio aferu o protivzakonitom poslovanju Junajted medije i Granda, kada se ispostavilo da oni su sa članovima žirija pravili fiktivne ugovore sa zanemarljivim iznosima (u odnosu na njihovu stvarnu zaradu), na 500 ili 1.000 eura po emisiji, čime su izbjegli da plate ogromne namete državi. Prema saznanjima Kurira, Dragan Stojković Bosanac po emisiji dobija 2.000 eura, Đorđe David 3.000 eura, Violeta Viki Miljković i Ana Bekuta po 2.500 eura, Marija Šerifović – 4.500 eura, dok je Jelena Karleuša po svakoj emisiji zarađivala čak 6.000 eura.

Kako u jednoj sezoni ima 40 emisija ovog takmičenja, prostom računicom dođe se do toga da Stojković zaradi godišnje 80.000 eura, Miljkovićeva i Bekuta po 100.000 eura, Đorđe David 120.000 eura, Šefirovićeva 180.000 eura, a Karleuša je trebalo da prihoduje 240.000 eura u ovoj sezoni.

S obzirom na to da je Jelena odustala od saradnje sa Grandom, na njeno mjesto dolazi Ceca i ona će sad biti najplaćeniji član žirija.

U izjavi za Kurir ona tvrdi da je u njenom slučaju o pitanju honorara sve regulisano po zakonu.

– Ugovorom je sve precizirano, vrlo detaljno, a naravno da će porez biti plaćen, kao i za sve druge poslovne angažmane – rekla je Ceca.

Komentar produkcije nismo dobili, a pitali smo ih da li su sa Ražnatovićevom potpisali ugovor u kom piše pun iznos njenog honorara od 200.000 eura, na koji će državi biti plaćen porez. Nakon našeg prvog teksta u kojem smo otkrili koliko para dobijaju članovi žirija, oni su poslali saopštenje u kom je, između ostalog, pisalo:

– Niko od članova žirija nema nikakav ugovor o dobijanju pomenutih iznosa, niti ih dobijaju, prenosi Kurir.Da je laž da članovi žirija nemaju nikakav ugovor, potvrdila je Jelena Karleuša. Ona je nakon odluke da napusti Grand objavila na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi da je sa kompanijom Junajted medija imala takozvani ugovor o poslovnoj saradnji i regulisanju međusobnih odnosa. U jeku afere o utaji poreza u Grandu, o kojoj je Kurir pisao, Aca Lukas je izjavio da je viđao kako Saša Popović pjevače isplaćuje u kešu, što je protiv zakona,piše Senzacija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh