Estrada

Antonijević o Bjelogrliću: Njemu je važno da ode na Sarajevo Film Festival, meni nije

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u jutarnjim satima napao je Predraga Antonijevića zbog čega je davao izjavu u niškoj policisjkoj stanici, a navodno mu je određen pritvor do 48 sati.

Svjedoci kažu kako je Bjelogrlić u trenutku napada Antonijeviću govorio: “Kome ti dobacuješ”, dok navodni svjedoci kažu da nisu čuli Antonijevića da dobacuje.

Za skoro sve srbijanske medije koji su Antonijevića pozvali za komentar, reditelj je i govorio. Naglasio je da je problem između njih nastao onda kada je Bjelogrlića optužio za korupciju, te je istakao da je Bjelogrlić protiv filma “Dara iz Jasenovca”, kojeg je on režirao, prenosi avaz.

– I onda odatle velika mržnja prema meni, a poslije ovo za Jasenovac da ne pričam šta je sve doprlo do mene, i koje sve konkretne stvari imam kako je radio protiv filma. Njemu je važno da ode na sarajevski filmski festival, meni nije – kazao je Antonijević.

Podsjećamo da je Bjelogrlić boravio u Sarajevu proteklih dana zbog svjetske premijere filma “Toma”, o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koja je zatvorila ovogodišnje izdanje najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope.

Dragan Bjelogrlić je tokom svoje karijere odigrao brojne uloge, ali i režirao mnoga ostvarenja, bilo filmska ili TV. Jedan je od onih koji pripadaju jednoj od najboljih generacija glumišta bivše Jugoslavije, koji nakon raspada bivše države rado viđen gost u svim sredinama, zbog čega je ponekad nailazio i na kritike nacionalista u svojoj domovini Srbiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh