Estrada

Dijeta Lepe Brene, evo kako je pjevačica smršala: Zahvaljujući ovom jelovniku može da se pohvali savršenom linijom!

Na samom početku karijere, Lepa Brena, je muku mučila sa viškom kilograma. Kako sama kaže, jednog dana je stala pred ogledalo i shvatila da hitno mora da smrša.

pressmedia

Od tada, pa do danas se pridržava ovog jelovnika. Zhvaljujući njemu, ona ima savršenu liniju, a izgubljene kilograme nikad nije povratila.

Kada je počela da se hrani na ovaj način, za šest mjeseci je sa 89 kilograma spala na 67.

Pjevačica smatra da je umjerenost ključ za dobru liniju i zdravlje.

– U mojim godinama čovjek nauči da ne treba ni u čemu da preteruje, naročito u mesu, koje je kod nas glavno u jelovniku – priča pjevačica i objašnjava kako je godinama uspjela da zadrži figuru na kojoj su joj mnoge žene zavidele:

– Svako jutro kad ustanem, vježbam jogu. Bez obzira na to koliko godina imate, bitno je da jedete manje, jer se tada bolje osjećate. Volim da pojedem i slatkiše i poneki hamburger, picu, samo što se trudim da ne pretjerujem. – zaključila je folk zvijezda za ,,Blic”.

Evo kako izgleda njen plan ishrane:

Dan 1

Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svježeg voća

Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.

Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.

Dan 2

Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje mrkve, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.

Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća, po izboru.

Večera: salata.

Potrebno je: 1 mrkva, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.

Priprema: nakon što sastojke isiječete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

Dan 3

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, svježa salata od povrća.

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: promiješati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promiješati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

Dan 4

Doručak: omlet i salata.

Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, svježa salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Dan 5

Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, svježa salata od povrća.

Večera: Sezinska vitaminska salata sa kockicama mesa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh