Estrada

Bila na Eurosongu, udala se za Pupovca, a evo kako danas izgleda i što radi

Hitove pjevačice Vesne Pisarović mnogi još uvijek rado slušaju.

Vesna Pisarović - Vecernji.ba

Pop pjesme kao ‘Da znaš’, ‘Dolje na koljena’, ‘Da sutra umrem’ i do počeka pandemije i zatvaranja klubova mnogima su još uvijek bile sastavni dio zagrijavanja prije izlaska.

Ona se ipak i u jeku slave povukla se sa scene i otišla u Nizozemsku kako bi se školovala za jazz pjevačicu.

Pojavila se jedne godine na brucošijadi FER-a gdje je izvodila svoje stare hitove, te oduševila mnoge fanove koji ju nisu zaboravili, ali ni njezin nastup na Eurosongu u Tallinnu 2002. godine. U jednom intervjuu otkrila je što danas misli o Dori i Eurosongu.

– Možda griješim, ali čini mi se da su se danas stvari ponešto promijenile, te da to nema istu težinu kao prije. Uz današnju “reality” televiziju, uz internet i društvene mreže koji su svugdje oko nas, Dora i Eurosong možda su bliže jednom “talent showu”, nego onoj staroj velikoj estradnoj mašineriji. U svakom slučaju, čini mi se da se kod nas taj veliki spektakl zabave, što je Eurosong postao, možda još uvijek shvaća preozbiljno – kazala je Vesna.

Pjevačica živi na relaciji Zagreb-Berlin, a osim toga je već neko vrijeme u sretnom braku sa sinom Milorada Pupovca, Ozrenom. Veže ih zajednička ljubav prema jazzu i biciklizmu, no o svojem privatnom životu rijetko progovara.

– Šta ako kažem da je lijepo i sretno i sve pokvarim, onda bolje da šutim – rekla je jednom prilikom, piše “Večernji“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh