Estrada

ZBOG MAJKE MIJENJA IME: Jelena Karleuša odlučila ovako odati počast majci

Jelena Karleuša skrhana je bolom zbog smrti majke Divne.

Jelena Karleuša - Kurir.rs

Srbijanska pjevačica je riješila da u njenu čast uradi nešto sasvim neobično.

Naime, kako “Kurir” piše, pjevačica će promijeniti ime.

Jeleni mnogo znači podrška prijatelja i članova šire porodice koji su stalno uz nju. Uspjela je malo da se oporavi od ogromnog šoka i bola, ali je i dalje stalno tužna i depresivna. Kada govori o Divni, odmah se rasplače i sjeti se se svega što se dešavalo prethodnih dana. Meni je rekla da, kad prođe još neko vrijeme, planira da svom imenu doda i ime pokojne Divne, jer će joj to mnogo značiti. Smatra da bi na taj način nekako stalno bila povezana sa majkom, a ujedno bi joj se tako i zahvalila za svu podršku i ono što je činila za nju dok je bila živa – kaže izvor blizak Karleuši.

Pjevačica je svjesna da njen život i sve što se dešava oko nje zanima javnost, ali ipak nema namjeru da govori o ovim bolnim trenucima kada se bude vratila na scenu.

Duško Tošić je, u dogovoru sa suprugom Jelenom Karleušom, saopštio kćerkama Atini i Niki za smrt njihove bake Divne Karleuše. Pošto pjevačica nije u stanju da se posveti djevojčicama u potpunosti, fudbaler je prije odlaska u Kinu tu odgovornost preuzeo na sebe. Prethodni dani za Karleušu su predstavljali veliki šok, pa je djevojčice poslala kod Duškove sestre u Zrenjanin.

Jelena je van sebe, što je i normalno, jer joj je majka bila sve u životu. Njihova bliskost bila je posebna, pa još uvijek ne može da se pomiri sa tragedijom koja ju je zadesila. Međutim, svjesna je da mora biti jaka i hrabra zbog djece i da se mora trgnuti što prije, pogotovo jer je Tošić zbog obaveza prema fudbalskom klubu morao da se vrati u Kinu – kaže izvor.

Odluku da svom imenu doda Divnino Jelena je donijela iz ličnih razloga i to će pisati samo u njenim dokumentima. U javnosti ona će i dalje biti Jelena Karleuša kao i do sada. Mislim da će tu formalnost završiti za mjesec ili dva. Ali sigurno je da o tome neće govoriti, kao što vjerujem da neće pričati neko vrijeme ni o Divni, jer je sve to previše bolno za nju. Njih dvije su bile mnogo vezane jedna za drugu punih 40 godina i ovo kroz šta Jelena trenutno prolazi sasvim je razumljivo. Poznajući njen borbeni duh, siguran sam da će se za nekoliko mjeseci vratiti svom poslu, ali više nikada neće biti ista osoba. Divna joj je bila veliki oslonac i podrška i ta praznina će se uvijek vidjeti i primjećivati kod Jelene – zaključio je izvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh